Wanneer de tijd stil staat bij afscheid

Het leven kent vele en unieke momenten. Natuurgetrouw aan het leven is de dood. Afscheid nemen van iemand die je lief is, dat is heel verdrietig. Geef me je verhaal en al luisterend zoek ik de essentie op. Als woorddienstbegeleider zal ik het verhaal schrijven van de eigen natuurgetrouwe verbinding die de overledene had met het leven en met de mensen om hem of haar heen.     

Woorddienstbegeleider 

Een leven lang, in natuurgetrouwe verbinding met het leven. 

In Memoriam wil zeggen:  in herinnering. 

Mijn signatuur van schrijven is natuurgetrouw aan het leven. Het leven is sterk en kwetsbaar tegelijk. Herinneringen, momenten en gebeurtenissen zijn gegroeid naar hoe het is. 

Het levensverhaal vormt een geheel van kleine bloempjes met vreugde en verdriet, met de takjes liefde en ware ontmoetingen en met blaadjes van geduld die zijn gegroeid, tijdens het leven.

Eenzame uitvaart

Het komt voor dat mensen sterven in volstrekte eenzaamheid zonder familie of vrienden. 

In samenwerking met de gemeente en de uitvaartondernemer, draag ik zorg voor gepaste en zorgvuldige woorden om het bestaan van de overledene te bekrachtigen. 

Een afscheidsritueel en een laatste groet omdat ieder mens dierbaar is. 

Levensverhaal bij leven

Het komt voor dat er een behoefte gaat ontstaan om uw eigen levensverhaal achter te willen laten. Mogelijk om te vertellen hoe het is geweest en hoe uw leven is verlopen. Uw levensverhaal is een document voor hen die u achter laat of voor hen die u niet meer heeft kunnen spreken.

Afscheidsceremonie van welkomstwoord naar slotzin.

Met liefdevolle pen schrijf ik als eerbetoon aan de overledene, het welkomstwoord, tekst bij het aansteken van de kaarsen, aankondiging van sprekers, het in memoriam/levensverhaal, tot aan het slotwoord.  

Om een In memoriam of een levensverhaal te schrijven, heb ik de training gevolgd bij: Werkplaats voor Levensverhalen en Docendo. 

* Het levensverhaal schrijven bij leven.  

* Het levensverhaal na overlijden.

* Van welkomstwoord naar slotzin.

 

Werkwijze

  • Maak telefonisch een afspraak 06-13515990 of stuur een email naar info@frannatuurlijk.nl  Samen gaan we in gesprek met elkaar om jullie speciale wensen, jullie verhaal, jullie liefde, te vertalen naar een mooie afscheids plechtigheid.

 

 

DSC03187
DSC03185
DSC03261