Voetreflexbehandelingen

"Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang"

- Bertolt Brecht 

 

Fran Natuurlijk 

Specialisatie: Gediplomeerd BER en Gecertificeerd bij Aardewijs

BER: de Bond voor Europese Reflexologen

Aardewijs: cursussen en workshops voor  natuurlijke heling

 

Voetreflexbehandelingen horen bij een gezonde levensstijl. Van harte aanbevolen bij: fysieke klachten, psychische klachten, vage klachten, ook voor kinderen, voor ouderen en zwangere vrouwen.

 

Een voetreflexbehandeling voor volwassenen helpt bij:  

Slaapproblemen

Verstopping van de darmen

Spanning en angst

Onrust in je lijf

Hyperventilatie

Depressie en onzekerheid

Zwangerschap en bevalling

Na de diagnose van je huisarts

Bij aandoeningen die veroorzaakt zijn door verzuring van het lichaam. Zoals gewrichtsproblemen. Kristallen, zuren en gifstoffen die opgenomen zijn door het lichaam, kunnen zich ophopen in het lichaam. Een voetreflexbehandeling maakt de weg vrij om die afvalstoffen met versnelde beweging het lichaam te doen verlaten. die beweging neem je waar tijdens de behandeling en in de dagen daarna.

 

Voetreflex bij kinderen:  peuters - kleuters -jonge kinderen - jonge pubers - pubers en adolescenten. Voetreflex behandelingen helpen bij:

Lichamelijke klachten:

Buikpijn

Hoofdpijn

Huidklachten; zoals bijvoorbeeld eczeem

Nek-rugpijn

Vaak verkouden zijn

Slaapproblemen

Lustloosheid

Gedrags klachten:

Angst of weinig zelfvertrouwen

Onrust in je lijf

Op zijn/haar “tenen lopen”

Pesten of gepest worden

Boos worden om “niets”

Eenzaam en buitengesloten voelen

Impulsief gedrag

Teruggetrokken gedrag

Snel van streek zijn

Negatief zelfbeeld

Veel huilen

Op weg naar de volwassenheid hebben onze kinderen veel te leren. Tijdens deze periode kan er van alles gebeuren. Gebeurtenissen in de leefomgeving kunnen veel indruk maken en kan een reden zijn waarom het kind het moeilijk heeft.

Kinderen ervaren de aanraking van de voeten als zeer prettig. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door deze liefdevolle aandacht lekkerder in hun vel komen te zitten en beter tot rust kunnen komen. Een behandeling heeft bij kinderen vaak snel een positief resultaat omdat zij nog niet de tijd gehad om diepliggende blokkades te ontwikkelen.

 

De kans is dus groot dat zij snel baat hebben bij voetreflextherapie.

 

Bij de voetreflexbehandeling mag de ouder of verzorger bij het kind blijven.

 

Mogelijk behoort een workshop tot de mogelijkheden voor de ouders om uiteindelijk zelf hun kind een ontspanningsbehandeling te kunnen geven. De verbinding tussen ouder en kind zal hierbij versterken. Voor meer informatie over deze workshop: kijk hiervoor op deze website op de pagina workshops.  

Praktijk

Voetreflexbehandelingen vinden plaats in mijn praktijk aan huis in Breda - of op locatie. Bij goed weer buiten in de natuurlijke omgeving van uw eigen tuin.

 

BER

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen.

Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflexologie de mens in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te brengen. BER specialisatie: Bij de BER heb ik geleerd om alle reflexpunten te benaderen. Een reactie op een reflexpunt geeft aan welk deel van jouw lichaam aandacht nodig heeft.

 

Aardewijs

Energetische voetreflex is heel goed te combineren met andere therapieën zoals: voeding-, kruiden- en waterbehandelingen. Juist in acute situaties van spanning, angst of pijn, kan het een uitkomst zijn. Zeer goed toe te passen voor zwangere vrouwen en ouderen. Aardewijs specialisatie: ik heb mij bij Aardewijs kunnen ontwikkelen om me verantwoord en volledig af te kunnen stemmen op de ander.

 

Na de voetreflexbehandeling

Na afloop breng ik de behandeling in kaart. Om te bepalen of deze vorm van heling bij je past, is het raadzaam om gedurende vier weken elke week een behandeling te ontvangen. Wanneer het wenselijk is krijg je kopie van de voetenkaarten mee om het proces van de behandelingen te volgen en te overleggen met je huisarts of behandelend arts.

Een voetreflexbehandeling brengt je verder en zal je altijd vooruit helpen om je volgende stap te maken.

 

Scholing

Bij de BER ; iedere 2 jaar weer opnieuw een praktijk examen.

Bij Aardewijs volg ik als natuurgeneeskundig werker steeds de nieuwste workshops .

frangeeftwater-slider
IMG_2740
frangeeftengel-klein
IMG_2671

Voetreflexbehandelingen brengt je verder en zal je vooruit helpen om je volgende stap te maken.

De BER biedt als enige beroepsvereniging in Nederland een eigen, professionele beroepsopleiding tot voetreflexoloog.

  • Thematiek van ziekte;
  • Medische basiskennis (deels door Drs. B. van Vorselen, huisarts en holistisch arts);
  • Twee behandelingstechnieken. Deze zijn onder andere in te zetten bij ADHD, autisme, hooggevoeligheid, (moeilijke) zwangerschap, geamputeerde voeten en benen, zeer pijnlijke voeten, diverse vormen van kanker, stress en chronische ziekten;
  • Aandacht voor de cliënt;
  • Therapeutische vorming;
  • Handreikingen voor de praktijk.

De opleiding van de BER bestaat uit 263 studie-uren verspreid over tien maanden. Dit komt overeen met een studiebelasting van zeven uur per week. Gedurende deze tien maanden zijn er zeven opleidingsdagen: een startweekend, vier cursusdagen en een examendag. Ik sta er niet alleen voor: het docententeam is dagelijks telefonisch bereikbaar. 

 

Wil je naar onderstaande websites klik op het logo.

 

 

 download  download2